BREZŽIČNO OMREŽJE EDUROAM

Naša šola je od aprila 2013 članica mednarodne federacije brezžičnih omrežij Eduroam, ki omogoča dijakom in zaposlenim varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja v naši organizaciji in gostovanje v Eduroam omrežjih na drugih ustanovah v Sloveniji in tujini.

Kaj je Eduroam?

Eduroam je brezžično izobraževalno omrežje, ki omogoča  dijakom in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih izobraževalnih in raziskovalnih ustanov (šole, fakultete, inštituti), ki so članice Eduroama v Sloveniji (http://www.eduroam.si) ali tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko uporabniki dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli ustanovi, ki je članica Eduroama,  z istim uporabniškim imenom in geslom kot v omrežju Eduroam domače ustanove.

Kaj potrebujete za uporabo omrežja Eduroam?

1. Računalnik, telefon ali katerokoli drugo brezžično napravo z vmesnikom WiFi, ki podpira standarde:

  • standard 802.11b ali 802.11g
  • varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise

2. Za vzpostavitev povezave mora naprava imeti nameščeno ustrezno programsko opremoodjemalec Eduroam.

3. Uporabnik za dostop in namestitev programske opreme potrebuje uporabniško ime in geslo.

Dijaki za pridobitev uporabniškega imena in gesla izpolnite prijavnico in jo osebno oddate profesorici Veri Orešnik v pisarni 211 ali pošljete na e-naslov: vera.oresnik@guest.arnes.si.

 

Po začetni namestitivi odjemalca se uporabnikova naprava samodejno poveže v brezžično omrežje domače ali katerekoli druge organizacije, na kateri deluje sistem Eduroam.

Pokritost omrežja Eduroam na šoli

Dostopkovne točke so postavljene tako, da je pokritost omrežja na šoli kar največja. Prostori, kjer so dostopkovne točke, so označeni z nalepko Eduroam.

Pomoč

Za vsa dodatna vprašanja ali pomoč se obrnite na profesorico Vero Orešnik.