Spletkanje
299__120x_Prispevki dijakov_2Prispevki dijakov

YouTube SZŠLj …

Pokaži kaj znaš 2107
Zakaj na našo šolo?
 

Šolska knjižnica

Novosti ...

MEDNARODNO SODELOVANJE

Prijava na PUD v tujini (Erasmus +) v šolskem letu 2017/18

Dijake 4. letnikov obveščamo, da je rok za prijavo na opravljanje PUD-a v tujini petek, 13. 10. 2017, do 12.00. Popolne prijave morate oddati v tajništvo šole.

Za dijake 4. F in 4. G bo rok prijave objavljen naknadno.

1. ERASMUS+ (do junija 2016)

Vodja: Maja Klančič, prof.

»Crossing the National Borders- Working Possibilities in Europe« spada med projekte, financirane s pomočjo programa Erasmus+, akcije Mobilnost učencev in osebja v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Trajanje projekta: od junija 2014  do junija 2016.

Namenjen je dijakinjam in dijakom, ki želijo opravljati 1-mesečno usposabljanje pri delodajalcu v 4. letniku v tujini.

V okviru tega projekta bodo januarja 2014  štiri dijakinje ali dijaki odpotovali na Finsko (kraj Espoo blizu Helsinkov) ter delali v enem od domov starejših občanov.

V šolskem letu 2015/16 bodo to možnost lahko izkoristili še štirje dijaki ali dijakinje. Poleg tega bodo v tem šolskem letu dijaki PUD lahko opravljali še na Danskem (4) in v Latviji (4).

Nosilec projekta:  Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana.

 

PRAKTIČNO USPOSABLJANJE DIJAKOV V TUJINI

 

PUD v Pragi in Jurmala 2017

V okviru programa Erasmus + se je še zadnja letošnja skupina dijakinj odpravila na 4- tedensko prakso v tujini.

Dve dijakinji prakso opravljata v bolnišnici v mestu Jurmala v Latviji, dve pa letos prvič v bolnišnici v Pragi. Prvi teden ju spremljata učitelja, ki jima pomagata pri lažjem prilagajanju na nov način življenja in dela.

Vabimo vas k spremljanju naših dijakov: Praga, Jurmala (Latvija)

 

PUD na Finskem 2017

V okviru programa Erasmus + se štirje naši dijaki že tradicionalno udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Espoo v bližini Helsinkov. Tam bodo prebili štiri tedne, prvi teden bo z njimi učiteljica spremljevalka. Sproti nas bodo obveščali, kaj se dogaja na hladnem severu.

Nadaljevanje …

PUD na Danskem 2017

V okviru programa Erasmus + se tudi letos štiri dijakinje udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Aarhus. Tam bodo prebile štiri tedne, prvi teden bo z njimi njihova razredničarka. Svoje vtise bodo delile z nami in komaj čakamo, da bomo lahko spremljali njihove dogodivščine.

Nadaljevanje …

 

PUD na Finskem 2016

Štirje dijaki 4. letnika Aleš, Katja, Manca in Vida v januarju 2016 opravljajo obvezni PUD namesto v Sloveniji – na Finskem. Prvi teden jih spremlja profesorica Mojca Zabukovec. Sproti se nam bodo oglašali in z nami delili svoje izkušnje.

Utrinki prvega dne :)!

več…

PUD v Aarhusu na Danskem 2015

Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

1. dan

“Utrujeni od poti in polni vtisov ter zelo lačni končno našli veliko kuhinjo v hostlu Sleep in v centru Aarhusa. V dokaj nečisti priročni kuhinji se bojimo semaforja. Lp iz Aarhusa. 4+1″
več…

PUD v Aarhusu na Danskem

Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

 

2015-11-pud-danska-1_0

 

Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a na PUD-u na Danskem

Preberite več …