Spletkanje
299__120x_Prispevki dijakov_2Prispevki dijakov
Zakaj na našo šolo?
 

Šolska knjižnica Knjižne novosti

MEDNARODNO SODELOVANJE

 

1. ERASMUS+ (do junija 2016)

Vodja: Maja Klančič, prof.

»Crossing the National Borders- Working Possibilities in Europe« spada med projekte, financirane s pomočjo programa Erasmus+, akcije Mobilnost učencev in osebja v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Trajanje projekta: od junija 2014  do junija 2016.

Namenjen je dijakinjam in dijakom, ki želijo opravljati 1-mesečno usposabljanje pri delodajalcu v 4. letniku v tujini.

V okviru tega projekta bodo januarja 2014  štiri dijakinje ali dijaki odpotovali na Finsko (kraj Espoo blizu Helsinkov) ter delali v enem od domov starejših občanov.

V šolskem letu 2015/16 bodo to možnost lahko izkoristili še štirje dijaki ali dijakinje. Poleg tega bodo v tem šolskem letu dijaki PUD lahko opravljali še na Danskem (4) in v Latviji (4).

Nosilec projekta:  Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana.

Praksa v tujini: Praga in Jurmala

V okviru programa Erasmus + se je še zadnja letošnja skupina dijakinj odpravila na 4- tedensko prakso v tujini.

Dve dijakinji prakso opravljata v bolnišnici v mestu Jurmala v Latviji, dve pa letos prvič v bolnišnici v Pragi. Prvi teden ju spremljata učitelja, ki jima pomagata pri lažjem prilagajanju na nov način življenja in dela.

Vabimo vas k spremljanju naših dijakov: Praga, Jurmala (Latvija)

PUD na Finskem 2017

V okviru programa Erasmus + se štirje naši dijaki že tradicionalno udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Espoo v bližini Helsinkov. Tam bodo prebili štiri tedne, prvi teden bo z njimi učiteljica spremljevalka. Sproti nas bodo obveščali, kaj se dogaja na hladnem severu.

Nadaljevanje …

PUD na Danskem 2017

V okviru programa Erasmus + se tudi letos štiri dijakinje udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Aarhus. Tam bodo prebile štiri tedne, prvi teden bo z njimi njihova razredničarka. Svoje vtise bodo delile z nami in komaj čakamo, da bomo lahko spremljali njihove dogodivščine.

 

1. DAN: nedelja, 8. 1. 2017

V nedeljo zjutraj smo se Leonora, Eva, Meta, Ana in prof. Janja Jakša zbrale na letališču, da se odpravimo na Dansko, kjer bomo opravljale PUD. Let je bil za nekatere bolj, za nekatere pa manj prijeten. Kljub temu, da smo na let iz Frankfurta v Billund čakale 4 ure, smo ga skoraj zamudile. ;) Zvečer smo se nastanile v naši zelo majhni sobi v hostlu Sleep-in. Sledil je kratek ogled mesta z našim koordinatorjem Janom, nato pa je sledil zaslužen počitek.

 

Nadaljevanje …

 

Praktično usposabljanje na Finskem

Štirje dijaki 4. letnika Aleš, Katja, Manca in Vida v januarju 2016 opravljajo obvezni PUD namesto v Sloveniji – na Finskem. Prvi teden jih spremlja profesorica Mojca Zabukovec. Sproti se nam bodo oglašali in z nami delili svoje izkušnje.

1. dan

Utrinki prvega dne :)!

več…

Praktično usposabljanje v Aarhusu na Danskem

Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

1. dan

“Utrujeni od poti in polni vtisov ter zelo lačni končno našli veliko kuhinjo v hostlu Sleep in v centru Aarhusa. V dokaj nečisti priročni kuhinji se bojimo semaforja. Lp iz Aarhusa. 4+1″
več…

PUD v Aarhusu na Danskem

Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

 

2015-11-pud-danska-1_0

 

Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a na PUD-u na Danskem

Preberite več …