Mentorici:

SABINA VUTE KOSEDNAR

SANDRA ŽEŽELJ

 

 

PODROČJA AKTIVNOSTI DIJAKOV
 • EPAS na šolskem družbenem omrežju
 • Sledi evropske kulture v Ljubljani
 • Spletna informacijska točka
 • Aktivnosti in dogodki z gosti med letom in na dan Evrope
 • Drugi dogodki na šoli
 • Evropsko državljanstvo in medkulturni dialog
 • Nacionalni in evropski dogodki za mlade
 • Gledališka predstava ‘Ana Frank’ v Mini Teatru
 • EU v filmu
 • Prispevki in objave v šolskem časopisu
 • Aktualna tematika kot del učnega načrta

 

 

 

 

 

 

 

 

EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta 2023-24

 

Sveta ne morem spremeniti sama, lahko pa vržem kamen skozi vodo, da ustvarim številne valove. – Mati Tereza

Kot Šola ambasadorka evropskega parlamenta bomo letos aktivni na naslednjih področjih:

 • ozaveščanje o EU,
 • okoljevarstvo,
 • digitalizacija,
 • strpnost,
 • evropska kulturna dediščina.

Učinki:

S projektom želimo opolnomočiti mlade z znanjem o evropskih institucijah, da bodo postali aktivni državljani in se udeležili evropskih volitev. Mlade bomo spodbujali k mednarodnemu udejstvovanju in aktivni drži na področju kulture, sociale in državljanskih pravic. Mladi bodo svoje izkušnje delili s sovrstniki in se učili solidarnosti. V projekt bodo vključeni tudi odločevalci, s katerimi bomo debatirali o digitalnih kompetencah 21. stoletja.

 

 

 

 

AKTUALNO

ZAKLJUČNA SLOVESNOST

V četrtek, 6. junija, je potekala zaključna slovesnost programa EPAS, na kateri so podelili priznanja za sodelovanje v projektu in razglasili najboljše šole letošnje sezone.

Zaključna prireditev je potekala v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Po prireditvi pa je sledilo druženje pred Hišo EU na Dunajski 20. Letošnji zmagovalci so bili dijaki II Gimnazije Maribor, Srednja zdravstvena šola pa se je uvrstila v zgornjo polovico sodelujočih. Priznanja je v imenu ekipe EPAS sprejela Helena Janežič Božič.

EVROPSKE VOLITVE

Zakaj je glasovanje pomembno?

Med 6. in 9. junijem bodo milijoni Evropejcev in Evropejk na evropskih volitvah sodelovali pri oblikovanju prihodnosti evropske demokracije. To je edinstven trenutek, ko lahko vsi skupaj odločamo o prihodnosti Evropske unije. Udeležba na volitvah je vedno pomembna, bodisi na lokalni, nacionalni ali evropski ravni. To je odlična priložnost, da izrazite svoje mnenje o temah, ki vas zanimajo.

S svojim glasom lahko spremenite svet, v katerem živite.

Pogosto kar pozabimo, na koliko ljudi vpliva izid evropskih volitev. Evropski parlament sprejema zakone, ki zadevajo vse: velike države in majhne skupnosti, močna podjetja in mlada zagonska podjetja, tako na globalni kot lokalni ravni.Zakonodaja EU obravnava vprašanja, ki so za večino državljanov na prvem mestu: okolje, varnost, migracije, socialne politike, pravice potrošnikov, gospodarstvo, pravno državo itd. Danes ima vsaka pomembna nacionalna tema tudi evropsko razsežnost.Vaš glas bo odločil, kateri poslanci Evropskega parlamenta vas bodo zastopali pri pripravi novih zakonov, vplival pa bo tudi na sestavo Evropske komisije. Te odločitve bodo vplivale na vaše vsakodnevno življenje in življenja mnogih drugih.

Vir: https://elections.europa.eu/sl/why-vote/

DAN EVROPE NA KONGRESNEM TRGU

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji nas je povabila na praznovanje

DNEVA EVROPE 2024, z naslovom “Uporabi svoj glas”. Praznovanje je potekalo v četrtek, 9. maja, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Letos je bilo praznovanje predvsem v znamenju spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah 9. junija. Odvijali pa so se tudi zabavno-informativni program, kvizi, nagradne igre, informacijske stojnice in glasbeno presenečenje.

Naša šola je predstavila skupno evropsko številko za klic v sili (112), temeljne postopke oživljanja ter možnost opravljanja delovne prakse v tujini v sklopu programa Erasmus+. Šolo so zastopale Nuša Marinč in Tjaša Peternelj iz 3. c ter Eva Avsec in Stela Kus iz 4. a razreda.

DAN EVROPE NA NAŠI ŠOLI – OKROGLA MIZA in DEBATA

V četrtek, 9. 5., smo na naši šoli obeležili dan Evrope na več načinov. Dva dogodka, okrogla miza in pro/contra debata sta potekala na šoli.

Začeli smo z okroglo mizo na temo »umetna inteligenca v zdravstvu«, kjer sta naša gosta, dr. Vida Groznik (Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani) ter Zlatko Grubešić (oddelk za anesteziologijo, UKC Ljubljana) odgovarjala na vprašanja naših dijakov. Debata je bila zelo zanimiva in poučna, predvsem pa sta naša gosta še enkrat osvetlila, kako zelo je vpeljava umetne inteligence na področju medicine napredovala in s tem olajšala delo celotnemu zdravstvenemu osebju. Za mizo sta sedela tudi predstavnika dijakov, Jan Zorc in Adela Babić, ki sta prav tako – kot bodoča zdravstvena delavca – dodala svoj vidik na uporabo, optimizacijo ter izobraževanje mladih na področju zdravstva in umetne inteligence. Celotno okroglo mizo pa je moderirala naša dijakinja Leonita Balagić.

Okrogla miza je potekala pod mentorstvom prof. Božič Janežič ter prof. Vute Kosednar.

Po okrogli mizi smo se preselili v šolski fitnes, kjer je potekal še zadnji dogodek ob Dnevu Evrope, in sicer pro/contra debata. Trditev, ki sta jo zagovarjali oz. ji nasprotovali dve ekipi dijakov, se je glasila »Umetna inteligenca bo ključna pri blaženju podnebnih sprememb«. Ekipo, ki je trditev zagovarjala so sestavljali Jan Zorc, Adela Babić, Timotej Jesenšek in Leonita Balagić. Nasprotno ekipo pa so sestavljali Sara Obradović, Teodora Kostić, Klara Potrata ter Luna Vitez. Med debato smo slišali zelo dobre argumente in primere, ki so dobro povzeli stališče obeh ekip, a je na koncu strokovna komisija, ki jo je sestavljala naša profesorica slovenščine Katja Vidmar, dr. Vida Groznik (FRI, Univerza v Ljubljani) ter dr. Jonas Sonnenschein (Umanotera), odločila, da je bila bolj prepričljiva ekipa, ki je trditev zagovarjala.

Debata je potekala pod mentorstvom prof. Tarman Šmit ter prof. Vute Kosednar.

Vsem gostom ter dijakom se za sodelovanje še enkrat zelo lepo zahvaljujemo.

OKROGLA MIZA: PRILOŽNOSTI ZA MLADE

V okviru dogodkov Odkrivaj EU in predsedovanja Belgije Svetu Evropske unije je Hiša EU organizirala okroglo mizo »Belgija: priložnosti za mlade v srcu Evropske unije«, in sicer v ponedeljek, 22. aprila.

V Hiši EU nas je pričakala pogostitev v belgijskem slogu – posladkali smo se celo z vaflji in si ogledali razstavo priznanih belgijskih stripov. Ob sproščenem pogovoru so bili nagovorjeni mladi, ki razmišljajo o študiju ali iskanju zaposlitve v Belgiji. Beseda je tekla o različnih študijskih programih, štipendijah, zaposlitvenih priložnostih, potrebnih kompetencah in uspešnih zgodbah mladih, ki so svojo študijsko in karierno pot nadaljevali v Belgiji. Z nami so bili:

 • Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji,
 • Jure Vršnak, namestnik generalnega direktorja, Generalni direktorat za evropske zadeve, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve,
 • Maša Šebek, ki je zaključila magistrski študij na Vrije Universiteit Brussel,
 • Petar Mrdovič, študent College of Europe in nekdanji pripravnik v Evropskem parlamentu, in
 • Maja Kalin, študentka ambasadorka zaposlitev EU.

Pogovor je vodila Eva Omahen, študentka mednarodnih odnosov, ki jo je pot v Belgijo zanesla v okviru izmenjave Erasmus+. Srednja zdravstvena šola je sodelovala s 15 dijaki 1. in 3. letnikov zdravstvene nege.

EVROPSKA FILMSKA PRODUKCIJA V KINODVORU

Od 2. do 5. aprila so bili v Kinodvoru na ogled filmi, ki so se uvrstili v ožji izbor za nagrado občinstva LUX. Šole ambasadorke smo tudi letos prejele brezplačne vstopnice. Film Adamant smo si ogledali z dijaki 3. h razreda. Brezplačne projekcije organizirajo Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska filmska akademija in program Ustvarjalna Evropa MEDIA v sodelovanju z Europa Cinemas.

OBISK PREDSEDNICE EVROPSKEGA PARLAMENTA

25. marca je Ljubljano obiskala predsednica Evropskega parlamenta, Roberta Metsola. V dvorani hotela Union se je srečala z mladimi in odgovarjala na njihova vprašanja. Povabljene smo bile tudi Šole ambasadorke. Dogodek so med drugim zaznamovali protesti proti spopadom v Gazi in proti omejevanju pravice do splava. Mlade pa je predvsem zanimal zeleni prehod in poklici prihodnosti. Roberta Metsola nadaljuje svoj obisk vseh držav članic pred junijskimi evropskimi volitvami.

ŠOLSKI EU KOTIČEK

V šolski knjižnici imamo nov EU kotiček, ki so ga ustvarili dijaki 2. L razreda pod mentorstvom profesorice Zdenke Kočevar.

Dijaki so se pri rednih urah učili o evropskem geografskem in kulturno zgodovinskem prostoru ter vse naučeno povezali z nastankom EU. Tako so nastali barviti plakati, ki obiskovalcem knjižnice sporočajo, kaj Evropska unija je – od simbolov, organov, držav članic do zgodovinskih zanimivosti.

Hvala dijakom in mentorici!

MEDNARODNI DNEVI Erasmus+

Konec februarja je naša pola gostila profesorje in študente iz Finske, Belgije in Španije. K nam so prišli, da bi opravili delovno prakso; oziroma, da bi spoznali našo šolo, inštitucije in državo ter razmislili o možnostih nadaljnjega sodelovanja.

Skupaj smo obiskali zdravstvene ustanove, se sprehodili po Ljubljani in za en dan skočili v Piran, kjer nas je prevzel razgled z obzidja. Še pred tem pa nas je v šavrinski narodni nošnji pričakala gospodinja in lastnica hiše Vrešje v Krkavčah, ki nam je v hiši muzej plastično opisala življenje in običaje slovenske Istre.

Tovrstna druženja so vedno lepa in navdahnejo z novimi pogledi in širino duha, ki jo prinesejo tuji obiskovalci. Rodijo se nova poznanstva in sodelovanja, ki veliko pomenijo dijakom in zaposlenim.

EPAS NA INFORMATIVNEM DNEVU

EPAS se je predstavil na informativnih dnevih. Na stojnici v fitnesu šole smo na stojnici pokazali, kaj vse smo letos že izvedli v okviru projekta EPAS in bodočim dijakom predstavili glavne cilje našega delovanja. Osnovnošolci so si ogledali evropske volitve v malem, razstavo ”Plac” za vse in objave na spletni strani projekta, dostopne preko QR kod.

OBISK HIŠE EU

Z dijaki 2. e razreda in ekipo prve pomoči smo se udeležili dogodka, ki je potekal v Hiši EU v četrtek, 15. 2.

Z dogodkom so želeli ozavestiti dijake in dijakinje ter splošno javnost o enotni evropski številki za klic v sili 112 (pomen in način uporabe, ključne informacije, ki jih je potrebno podati ob klicu, ter kako ravnati ob nesreči), kot tudi o mehanizmu EU na področju civilne zaščite. To so nadgradili z delavnico Sem sreča v nesreči, ki jo je izvedel Rdeči križ Slovenije, in delavnico o temeljnih postopkih oživljanja. Na ta dan so v Hiši EU potekale tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi.

Posebna pohvala gre ekipi prve pomoči pod vodstvom kolegice Julijane Bekš. Dijaki so vzeli vajeti v svoje roke in vsem prisotnim na delavnici pokazali temeljne postopke oživljanja. Čestitke!

 

”Plac” za vse v Hiši EU in glasilu Utrip

Razstava ”Plac” za vse je presegla šolske okvirje in našla mesto v Hiši EU na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ter v glasilu Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, Utrip.

V mesecu februarju smo razstavo preselili v Hišo EU, kjer so podprli naš projekt povezovanja in razbijanja predsodkov ter mu namenili prostor v razstavnem prostoru. Razstava je del projekta Šole ambasadorke Evropskega parlamenta in predstavlja vrednote naše šole kot obče evropske vrednote. Hkrati smo objavili prispevek o razstavi v strokovnem glasilu Utrip, in sicer v številki februar – marec 2024 (str. 42).

Vabljeni v Hišo EU k ogledu razstave in branju prispevkov v Utripu.

POROČILO O SIMULACIJI EVROPSKIH VOLITEV NA ŠOLI

Konec decembra 2023 (22. 12.) smo na šoli izvedli Božični bazar, ki je združil dijake ter učitelje v prazničnem vzdušju. Glavni namen prireditve ni bil le ustvarjanje prazničnega vzdušja, temveč tudi zbiranje sredstev za šolski sklad. Dijaki so se s svojimi stojnicami predstavili z raznovrstnimi izdelki in dobrotami, pri čemer je šla vsa zbrana finančna pomoč v šolski sklad.

Poleg tega pa smo na dogodku izvedli inovativno simulacijo Evropskih volitev. Ker se na šoli zavedamo pomembnosti aktivnega državljanstva in participacije mladih v družbi, smo se odločili, da spodbudimo naše dijake k razmisleku o vplivu, ki ga imajo lahko na prihodnost Evropske unije. S pogledom na prihajajoče prave volitve junija 2024 smo želeli, da dijaki, ki so že polnoletni ali bodo kmalu postali, razvijejo zavest o ključni vlogi, ki jo imajo mladi pri oblikovanju evropske prihodnosti.

Posebno zanimanje je vzbudila simulacija Evropskih volitev, ki je potekala kot del projekta Šola Ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS). Dijaki, ki so sodelovali pri tem projektu, so ustvarili štiri kandidate za EU volitve. Z uporabo umetne inteligence so jim dodelili osebnosti, ozadja in celo ustvarili vizualne podobe kandidatov. To je omogočilo dijakom, da se bolj poglobijo v politični proces ter spoznajo različne vidike in stališča kandidatov.

Namen simulacije ni bil le izbira kandidata, temveč predvsem ozaveščanje mladih o pomembnosti sodelovanja na volitvah in aktivnega sooblikovanja njihove prihodnosti. Skozi izkušnjo simulacije volitev so dijaki pridobili vpogled v politične procese ter spoznali pomen svojega glasu v demokratični družbi. S tem smo želeli vzpodbuditi trajno politično zavest in angažiranost med dijaki.

Božični bazar in simulacija Evropskih volitev sta tako združila praznično veselje, dobrodelnost ter izobraževalni vidik, kar je prispevalo k celovitemu razvoju dijakov in krepitvi njihove vloge v družbi. Dogodek je bil izjemno uspešen, saj je poleg finančnih sredstev za šolski sklad omogočil tudi razpravo o evropski politiki ter poglobljeno razumevanje pomena demokratičnega procesa.

DIJAKI BREZ MEJA – KAJ LAHKO NAREDIMO ZA ČISTEJŠE OKOLJE?

Se zavedamo, kaj so izzivi današnjega časa? Znamo odgovoriti nanje?

Dijaki drugega letnika zdravstvene nege so pri urah angleščine razmišljali o okoljskih in socialnih problemih ter predlagali nekaj rešitev, ki so dostopne in izvedljive. Med drugim so zapisali predloge za zmanjšanje gospodinjskih odpadkov, razmišljali o uporabnosti dreves in zelenih površin v mestih, opisali primere dobre prakse o trajnostnem razvoju drugih večjih evropskih mest, preučili prednosti in slabosti obnovljivih virov energije ter prikazali potek izdelave bombažne majice. Zapise in foto material so zbrali na ličnih plakatih, ki so jih ob koncu predstavili svojim sošolcem ter prilepili na steno v obliki manjše razstave.

”PLAC” ZA VSE

Prvoosebne izpovedi dijakov, ki talijo predsodke.

Dijaki drugih, tretjih in četrtih letnikov so se nam predstavili skozi prvoosebne izpovedi, ki pričajo o raznolikosti našega kulturnega prostora – in s tem tudi naše šole. Skozi besedo in sliko so nam zaupali svoje osebne težave, skrbi, življenjske izkušnje pa tudi radosti in dosežke. Razstava nas nagovarja k medkulturnemu dialogu, empatiji in strpnosti in je del projekta Šole ambasadorke Evropskega parlamenta.

Odzivi dijakov na razstavo:

 • Zgodbe, ki sem jih prebrala, so se me zelo dotaknile. Nekatere so me pripeljale do solz in žalosti, nekatere so me pripravile do razmišljanja o življenju, nekatere tudi do smeha in notranje sreče. Cenim pogum avtorjev in način, kako so vsi na drugačen način opisali sebe in se tako predstavili. Podpiram ta projekt in menim, da je eden lepših in poučnejših.
 • Spoštujem dijake, ki so bili pogumni in so izpostavili svoje zelo osebne izkušnje. Nisem vedel, da je tako veliko ljudi okoli nas živelo tako težko življenje. Ob branju nekaterih besedil sem se hkrati nasmejal in bil pretresen.
 • Nisem si mislila, da se vse zapisano dogaja ljudem v moji bližini. Zgodbe sem prebrala z zanimanjem in v nekaterih se najdem tudi sama. V tolažbo mi je, ko vidim, da nisem edina, ki se soočam s težavami.
 • Občutek imam, da sem šele po prebranem dejansko spoznala ljudi, ki jih vsak dan srečujem po šoli.
 • Po prebranem se zaveš, da nisi edini, ki imaš težave v življenju, ampak jih imajo tudi drugi. Ko spoznaš, kako oseba doživlja neko stvar, jo potem laže razumeš in sprejmeš.
 • Celotna zbirka zgodb me je navdihnila, saj so to naši vrstniki z naše šole in se lahko poistovetim z njimi. Hvala vam za te zgodbe.

NA DELOVNO PRAKSO V ŠPANIJO

Konec novembra so Elena, Anesa in Xhyla odpotovale na sever Španije v mesto Gijon, kjer so tri tedne opravljale delovno prakso v sklopu programa Erasmus+.
Prvi teden je bila z njimi ena od profesoric, da jim je pomagala na poti in pri urejanju papirjev, potem pa so se znašle kar same. Dijakinjam je bilo zelo všeč njihovo stanovanje s pogledom na morje, pa španska hrana, obisk akvarija in izlet v sosednji Oviedo.
Pred odhodom so se dijakinje naučile osnov španščine in imele predavanje o španski zgodovini in geografskih posebnostih, kar jim je pomagalo premostiti kulturne razlike ob prihodu v Španijo. Sicer pa imajo že kar nekaj delovnih izkušenj, zato so se hitro znašle v španskih domovih za starejše občane.
Delovne izkušnje v tujini so nedvomno dragocene za razvoj mladega človeka. Dijaki pridobijo novo strokovno znanje, hkrati pa se učijo samostojnosti, iznajdljivosti in sodelovanja.

POROČILO IZ HIŠE EU

V četrtek, 16.11.2023, smo z dijaki SZŠLJ (Adela Babić, Luka Stare iz 4.C, Timotej Jesenšek, Žiga Preinfalk, Jasmina Savić, Jan Zorc iz 4.E) sodelovali pri okrogli mizi o uporabi umetne inteligence v prihodnosti na področju gospodarstva, izobraževanja in zdravstva. Naši dijaki so se odločili za področje zdravstva. Podpredsedniku so predstavili svojo vizijo in svoj predlog uporabe umetne inteligence v zdravstvu. Več v poročilu …

MEDNARODNI DAN STRPNOSTI

Mednarodni dan strpnosti, ki ga obeležujemo 16. novembra, je spominski dan, ki ga je Generalna konferenca Unesco razglasila v Deklaraciji o načelih strpnosti 16. novembra 1995. Na ta dan opozarjamo na naraščajočo nestrpnost v družbi in poudarjamo pomen izobraževanja za večjo strpnost. Biti strpen je kvaliteta, ki jo moramo negovati in nanjo neprestano opozarjati, kajti ni samoumevna.

Dijaki drugih in tretjih letnikov zdravstvene nege so razmišljali o tem, kaj jim pomeni beseda strpnost, in svoje misli zapisali na barvite odtise rok, ki sedaj krasijo šolski hodnik, mimoidoče pa pozivajo, da presežejo predsodke in stereotipe za boljši jutri.

EPAS seminar v Bruslju

Hiša EU je tudi letos od 18. do 20. 10. 2023 organizirala seminar za mentorje projekta Šol ambasadork Evropskega parlamenta. Tokratnega seminarja v Bruslju se je udeležilo skupaj 24 mentorjev iz cele Slovenije.

Udeleženci seminarja smo pobliže spoznali delovanje Evropske komisije in Parlamenta ter poglobili svoje znanje o nekaterih izpostavljenih evropskih tematikah. Seznanili smo se tudi s številnimi izobraževalnimi (in drugimi) priložnostmi, ki jih EU ponuja nam in našim dijakom.

Tridnevni obisk Bruslja nam je ponudil edinstven vpogled v ustroj in delovanje evropskih institucij ter nas dodobra motiviral za še eno leto projektnega dela z mladimi. Hvala za to dragoceno izkušnjo!

ARHIV

ZAKLJUČNA SLOVESNOST EPAS

Projekt EPAS se je za letos zaključil. Slavnostno smo dogodek zaznamovali v Festivalni dvorani...

KINODVOR ZA ŠOLE AMBASADORKE

KinoDvor je šolam ambasadorkam omogočil brezplačen ogled poljubne projekcije. KinoDvor, ki že...

DAN (ZELENE) EVROPE, 9. MAJ

Na šoli smo tudi letos tradicionalno obeležili dan Evrope – tokrat na temo zelenega prehoda. V...

UČNA GRADIVA O EU

  Vsi dijaki 3. letnikov so v sklopu državljanske vzgoje spoznavali EU – njene inštitucije,...

EVROPSKA KUHINJA

Dijaki so pod mentorstvom dr. Neve Rebolj tudi letos spoznavali slovensko in evropsko kulinariko....

PLEČNIKOV DAN

''Minljiv si, le tvoja dela so tvoj spomin.'' (Jože Plečnik) Vabljeni, da se udeležite...

EVROPSKA KULTURNA DEDIŠČINA

"Dnevnik Ane Frank je eno najpomembnejših besedil dvajsetega stoletja," je o predstavi zapisal...

OBISK IZ ITALIJE

''Rad se družim s sovrstniki iz drugih držav, ker so to neprecenljive življenjske izkušnje.'' -...

DAN EVROPSKIH AVTORJEV

''Ni prijatelja, ki bi bil bolj zvest kot knjiga.'' (Ernest Hemingway) Da bi mlajše generacije...

PRIHODNOST ZAPOSLOVANJA

Kaj nas čaka na trgu dela v prihodnosti? Kateri poklici so poklici prihodnosti? Kakšna znanja in...

EU V FILMU

Kupe št. 6 nas je popeljal v daljno Rusijo, kjer sta glavna junaka, finska študentka arheologije...

OBISK S FINSKE

Le malo izkušenj tako zaznamuje učitelje in dijake, kot izmenjave. Ne gre le za spoznavanje drugih...

AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO

V času od 30. septembra do 6. novembra 2022 je potekal veliki mednarodni dogodek z naslovom "Čas...

MEDKULTURNI DIALOG

''Ničesar v življenju se nam ni treba bati; zgolj razumeti moramo.'' (Marie Curie) Pri urah...

ODKRIJ EU

Skupna načela in vrednote, ki so temelj življenja v EU, so svoboda, demokracija, enakost in pravna...

TE ZANIMAJO IZMENJAVE?

Izkoristi možnosti, ki ti jih ponuja EU. Prijavi se na izmenjavo! PUD lahko dijaki zaključnih...

(Skupno 1.263 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost