22. november 2017 je bil na naši šoli zelo živahen dan. Namesto dijakov so šolske hodnike in učilnice napolnili otroci iz vrtcev. Prisluhnili so besedam o bolnišnicah in bolnišničnih dejavnostih, spoznali so, kako se uporabljajo zdravstveni pripomočki, poskušali previjati dojenčke, spoznavali, kako pravilno ravnati ob poškodbi ali požaru, po šolskih hodnikih pa so navdušeno vozili »paciente« na invalidskih vozičkih.

Spoznavali so barve, mavrico in pomen naših oči ter drugih čutil in živčevja. Delali so različne eksperimente in celo zaplesali! Spet drugi so pokukali v tuje dežele in se odpravili na namišljeno potovanje, nekateri pa so se učili pravilne nege zobkov in nogic. Naučili so se veliko novega in ob tem še razgibavali svoje telo.

Družbo jim je delal zajček, ki je delil bonbone, dijaki pa so poskrbeli tudi za zdravo malico in topel čaj. Za še bolj veselo vzdušje je poskrbel šolski ansambel. Dijaki in profesorji smo se ob izvedi Dneva odprtih vrat zares potrudili in tako prenesli veliko novih znanj na mlado generacijo.